Hoe werkt het?

Zomermeteenmissie.nl verbindt mensen die het fijn vinden iets te kunnen delen, met mensen die om uiteenlopende redenen zijn aangemeld als ontvanger van een zomerpakket.
Ontdek op deze pagina hoe u als individu of als groep kunt bijdragen of hoe u zichzelf of iemand anders aanmeldt voor een zomerpakket of voor de zomeruitjespool.

Voor gevers van de zomerpakketten:

Stap 1

Meldt u aan als gever

U wilt graag van betekenis zijn tijdens de zomer en een zomerpakket maken voor een eenzame persoon of voor een kwetsbaar gezin? Wij verzoeken u het aanmeldformulier in te vullen.

Stap 2

Ontvangst aanmelding

Het team van Zomer met een Missie ontvangt uw aanbod en neemt mogelijk voor aanvullende informatie contact met u op.

Stap 3

Uw aanmelding is compleet

Uw aanmelding is compleet en u wordt hierover geïnformeerd op het opgegeven mailadres.

Stap 4

Match met een ontvanger

Het team van Zomer met een Missie matcht u aan een ontvanger waarvoor u een zomerpakket gaat samenstellen. Wij doen ons best om u te matchen aan iemand in uw buurt.

Stap 5

Neem contact op met de ontvanger

Voor het samenstellen van het zomerpakket vinden wij het heel belangrijk dat u vooraf al fijn contact heeft met de ontvanger. Vandaar dat wij u willen vragen om met de ontvanger contact op te nemen om eventuele wensen voor de inhoud van het pakket te vernemen en om praktische zaken als een bezorgdatum en -tijd te bespreken.

Stap 6

Tips en tegoedbonnen voor zomerse activiteiten

De ontvanger van het zomerpakket krijgt ook nog een ‘Een koffer vol uitjes’; een doosje met tips en waardebonnen om deze uitjes mogelijk te maken. U voegt dit doosje aan het door u samen te stellen zomerpakket toe. Desgewenst kunt u, samen met de ontvanger, enkele momenten prikken om deze bonnen te gebruiken en samen te genieten van een leuk uitje dat belangeloos wordt aangeboden door allerlei bedrijven uit de gemeente Epe.

Stap 7

Het zomerpakket

U bezorgt het zomerpakket bij de ontvanger aan huis. Wij zijn ervan overtuigd dat u de zomer extra betekenis geeft voor de ontvanger en danken u hartelijk voor uw bijdrage!

Voor aanmelders zomeruitjespool:

Stap 1

Meldt u aan als vrijwilliger voor de zomeruitjespool

U wilt graag van betekenis zijn tijdens de zomer en een eenzame heer of dame of een gezin af en toe meenemen of begeleiden op een leuk zomeruitje in de buurt? Wat geweldig! Wij vragen u dan het aanmeldformulier in te vullen.

Stap 2

Ontvangst aanmelding

Het team van Zomer met een Missie ontvangt uw aanbod en neemt mogelijk voor aanvullende informatie contact met u op.

Stap 3

Uw aanmelding is compleet

Uw aanmelding is compleet en u wordt hierover geïnformeerd op het opgegeven mailadres.

Stap 4

Opname in de zomeruitjespool

Present neemt u op in de lijst van vrijwilligers die tijdens de zomer af en toe een gezellig zomeruitje willen ondernemen met iemand die zelf geen sociaal netwerk heeft (of met een gezin). Wij nemen contact met u op om eventuele voorkeuren, data of verhinderingen van u te vernemen.

Stap 5

Present neemt contact met u op bij een uitjesvraag

Als er een verzoek bij ons binnenkomt van iemand voor een zomeruitje, dan nemen wij contact met u op om te kijken of we tot een match kunnen komen. In overleg met u kunnen wij u ook koppelen aan een vaste persoon.

Stap 6

Tips en tegoedbonnen voor zomerse activiteiten

De ontvanger van het zomerpakket krijgt van het team van Zomer met een Missie ‘Een koffer vol uitjes’, een doosje met tips voor leuke uitjes en waardebonnen om deze kosteloos te realiseren. Met de ontvanger kunt u een leuk uitje kiezen en een datum  prikken om samen van deze bonnen te genieten.

Voor ontvangers van de zomerpakketten:

Stap 1

Meldt u aan als ontvanger

U wilt zich graag aanmelden als ontvanger van een zomerpakket of iemand aanmelden. Wij verzoeken u het aanmeldformulier in te vullen.

Stap 2

Ontvangst aanmelding

Het team van Zomer met een Missie ontvangt uw aanvraag en neemt mogelijk voor aanvullende informatie contact met u op.

Stap 3

Uw aanmelding is compleet

Uw aanmelding is compleet en u wordt hierover op het opgegeven mailadres geïnformeerd.

Stap 4

Match met een gever

Het team van Zomer met een Missie matcht u aan een gever die voor u een zomerpakket gaat samenstellen.

Stap 5

De gever neemt contact met u op

U wordt door de gever gebeld voor afstemming over uw eventuele wensen voor de inhoud van het zomerpakket en het tijdstip van het bezorgen.

Stap 6

Uw zomerpakket

De gever bezorgt een verrassend zomerpakket op het afgesproken moment. Samen met u zullen er nog aanvullende momenten worden geprikt om samen iets leuks tijdens de zomer te ondernemen.

Zomer-met-een-missie-4
Zomer-met-een-missie-5
Zomer-met-een-missie-6
Zomer-met-een-missie-7

Heeft u een vraag over Zomer met een Missie?

Zomer met een Missie

Samen met vele vrijwilligers, waaronder het team van Kerst met een Missie, organiseert Stichting Present Epe-Heerde deze zomer “Zomer met een Missie”. Covid-19 maakt dat dit jaar nog meer mensen eenzaam thuis zitten en nog meer gezinnen vanwege financiële zorgen niet op vakantie kunnen. Met een verrassend en verbindend zomerpakket maken wij hun zomer een stukje zonniger en zorgen we voor mooie ontmoetingen.

Meedoen?

U kunt zich op deze website aanmelden als gever van een zomerpakket of iemand opgeven om een zomerpakket te ontvangen. Medio juli ontvangen deze mensen dan een zomerpakket of u gaat het zomerpakket langsbrengen bij iemand die bij ons is aangemeld. Ook kunt u zich opgeven als vrijwilliger voor onze zomeruitjespool, een actieve groep van mensen die het leuk vinden om met iemand die eenzaam is op pad te gaan. Op deze wijze hopen wij dat de zomer van 2021 voor iedereen een hartverwarmende en gezellige tijd mag worden.