Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Naar wie gaan de zomerpakketten?

Een deel van de zomerpakketten gaat naar gezinnen die geen financiële middelen hebben om op vakantie te gaan of om leuke uitjes te doen met de kinderen. Deze kinderen moeten zichzelf vaak maar vermaken. Het andere deel van de pakketten gaat naar mensen (jong en oud) die deze zomer alleen thuis zitten en niemand hebben om er eens op uit te gaan. Stichting Present werkt in alle gevallen samen met hulpverleners, die deze volledig op de hoogte zijn van de persoonlijke situatie van de ontvanger. Zij kunnen, goed inschatten waar een zomerpakket een mooie aanvulling is.

Hoe geef ik mij op als gever van een zomerpakket?

Op de pagina ‘Zomerpakket geven’ kunt u zich individueel of met uw gezin of groep aanmelden als samensteller van een zomerpakket. U gaat dit pakket ook brengen naar een eenzame heer of dame of naar een kwetsbaar gezin. Desgewenst mag u het pakket ook anoniem schenken.

Mag ik zelf kiezen voor wie ik een pakket maak?

Op het aanmeldingsformulier kunt u een voorkeur aangeven of u een pakket wilt maken voor een kwetsbaar gezin of voor een eenzame dorpsgenoot. Helaas weten wij nu nog niet of de aantallen aanmeldingen van uw voorkeursgroep overeenkomen met het aantal gevers dat zich op geeft. Daarom behoudt de organisatie zich het recht voor om hier bij onvoldoende aanmeldingen van uw voorkeursgroep vanaf te kunnen wijken.

Wat kan ik allemaal in het zomerpakket doen?

Dit kunt u samen met de ontvanger afstemmen en u krijgt van ons een ‘verlanglijstje’ dat door hen is ingevuld. Wij adviseren een waarde van € 25,- tot € 50,-, aan te houden. Het staat u echter vrij te kiezen voor een ander bedrag. Heeft u nog behoefte aan extra inspiratie? Klik dan hieronder op de knop voor enkele tips.

Hoe weet ik voor wie ik een zomerpakket ga samenstellen?

U wordt door Stichting Present geïnformeerd over de persoon of het gezin voor wie u een zomerpakket mag gaan samenstellen. Hierbij proberen wij rekening te houden met uw voorkeur.

Persoonlijk brengen?

Het zou kunnen zijn dat u bedenkingen heeft bij het langsbrengen, omdat dat wat ‘weldoenerig’ zou kunnen aanvoelen. Het blijkt door dit door de ontvangende gezinnen en ouderen niet zo wordt ervaren. Vaak vinden ze het al heel bijzonder dat iemand dit zomaar doet, dat ze doen wat ze beloven, dat ze de tijd nemen om langs te gaan. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om het pakket zelf te brengen of het pakket liever anoniem schenken? Meldt dat dan graag even op het inschrijfformulier.

Wat is de situatie van de mensen waarvoor ik een pakket ga samenstellen?

Wisselend. Vaak ontbreekt een sociaal netwerk, waardoor er sprake is van eenzaamheid. Gebrek aan financiële middelen of gezondheidsredenen zijn vaak ook een reden. Stichting Present heeft nauw contact met diverse maatschappelijke organisaties die deze mensen voor het zomerpakket hebben aangemeld. Zij vertellen u desgewenst graag meer over de situatie van het gezin of van de persoon voor wie u het pakket gaat samenstellen.

Wat houdt de zomeruitjespool in?

De zomeruitjespool bestaat uit mensen die het leuk vinden om deze zomer samen met iemand die een zomerpakket krijgt (één of meer) gezellige uitjes te ondernemen. Ontvangers van het zomerpakket krijgen ‘Een koffer vol uitjes’, met tips voor leuke uitjes en waardebonnen om deze mogelijk te maken. U kunt hierbij denken aan ijsbonnetjes, een bon voor een kopje koffie, aardbeien van de Aardbeientuin, een ticket voor de bijzondere siertuin van De Buitenhof, voor een gratis grillworst van slagerij Kroon en nog veel meer. Samen met de ontvanger kunt u uit dit koffertje een leuke activiteit kiezen en gezellig samen genieten.

Hoe geef ik mij als vrijwilliger op voor de zomeruitjespool?

Op de pagina ‘Zomeruitjespool’ kunt u zich opgeven als vrijwilliger voor onze zomeruitjespool. U doneert dan iets van uw tijd aan iemand die geen sociaal netwerk heeft. Samen gaan jullie dan tijdens de zomermaanden af en toe wat leuke dingen doen. Jullie kunnen op pad met ‘Een koffer met uitjes’, gevuld met tips en tegoedbonnen die beschikbaar worden gesteld door diverse betrokken ondernemers. Heeft u nog vragen over de zomeruitjespool, neem dan gerust contact op met de organisatie.

Hoe kom ik met iemand in contact als lid van de zomeruitjespool?

Zodra u zich aanmeldt als vrijwilliger voor onze zomeruitjespool of als gever van een zomerpakket, zorgt de organisatie ervoor dat u gekoppeld wordt aan een dorpsgenoot. Na bevestiging en uitwisseling van gegevens kunt u de deelnemer zelf benaderen voor praktische afstemming.

Hoe meld ik mijzelf of iemand aan als ontvanger van het zomerpakket?

Bent of kent u iemand die deze zomer helemaal alleen is en heeft u niemand om eens een uitje mee te maken? Op de pagina ‘Zomerpakket krijgen’ kunt u zichzelf of iemand anders als ontvanger aanmelden. Gezinnen kunnen alleen worden aangemeld door een maatschappelijke organisatie. Vindt u dat uw gezin of een gezin dat u kent écht een zomerpakket verdient? Neem dit dan even op met de maatschappelijk begeleider, zij zijn vast op de hoogte van deze actie en kunnen u helpen met de inschrijving. Als u hierover nog aanvullende vragen heeft, neem dan contact met de organisatie op.

Waarom moet ik een reden opgeven om een zomerpakket te krijgen?

Wij willen voorkomen dat zich deelnemers aanmelden die niet tot de doelgroep behoren. De zomerpakketten zijn alleen bedoeld voor mensen die het echt nodig hebben.

Mag ik wensen doorgeven voor mijn zomerpakket?

Jazeker, op het aanmeldformulier kunt u dit aangeven. Hou hierbij natuurlijk wel graag rekening met de geadviseerde waarde van het pakket, € 25,- tot maximaal € 50,-. Wij zullen de gever informeren over uw verlanglijstje.

Wat gebeurt er na het aanmelden als ontvanger?

Uw aanvraag komt bij ons binnen en wordt gecontroleerd. Vervolgens wordt uw aanvraag bevestigd en wordt u gematcht aan een gever die vervolgens met u contact opneemt en het zomerpakket bij u, op een samen af te spreken datum, bezorgt.

Moet ik een vergoeding betalen aan de gever?

De gevers melden zich op vrijwillige basis en staan graag klaar om voor u een leuk zomerpakket samen te stellen en in overleg enkele gezellige uitjes met u te plannen. De fijne ontmoeting die de gever met u heeft is voor hen waardevol genoeg.

Zomer-met-een-missie-4
Zomer-met-een-missie-5
Zomer-met-een-missie-6
Zomer-met-een-missie-7

Heeft u een vraag over Zomer met een Missie?

Zomer met een Missie

Samen met vele vrijwilligers, waaronder het team van Kerst met een Missie, organiseert Stichting Present Epe-Heerde deze zomer “Zomer met een Missie”. Covid-19 maakt dat dit jaar nog meer mensen eenzaam thuis zitten en nog meer gezinnen vanwege financiële zorgen niet op vakantie kunnen. Met een verrassend en verbindend zomerpakket maken wij hun zomer een stukje zonniger en zorgen we voor mooie ontmoetingen.

Meedoen?

U kunt zich op deze website aanmelden als gever van een zomerpakket of iemand opgeven om een zomerpakket te ontvangen. Medio juli ontvangen deze mensen dan een zomerpakket of u gaat het zomerpakket langsbrengen bij iemand die bij ons is aangemeld. Ook kunt u zich opgeven als vrijwilliger voor onze zomeruitjespool, een actieve groep van mensen die het leuk vinden om met iemand die eenzaam is op pad te gaan. Op deze wijze hopen wij dat de zomer van 2021 voor iedereen een hartverwarmende en gezellige tijd mag worden.