Veel gestelde vragen

In onderstaande rubrieken vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Naar wie gaan de zomerpakketten?

Een deel van de zomerpakketten gaat naar gezinnen die geen financiële middelen hebben om op vakantie te gaan of om leuke uitjes te doen met de kinderen. Deze kinderen moeten zichzelf vaak maar vermaken. Het andere deel van de pakketten gaat naar mensen (jong en oud) die deze zomer alleen thuis zitten en niemand hebben om er eens op uit te gaan. Stichting Present werkt in alle gevallen samen met hulpverleners, die deze volledig op de hoogte zijn van de persoonlijke situatie van de ontvanger. Zij kunnen, goed inschatten waar een zomerpakket een mooie aanvulling is.

Hoe geef ik mij op als gever van een zomerpakket?

Op de pagina ‘Zomerpakket geven’ kunt u zich individueel of met uw gezin of groep aanmelden als samensteller van een zomerpakket. U gaat dit pakket ook brengen naar een eenzame heer of dame of naar een kwetsbaar gezin. Desgewenst mag u het pakket ook anoniem schenken.

Mag ik zelf kiezen voor wie ik een pakket maak?

Op het aanmeldingsformulier kunt u een voorkeur aangeven of u een pakket wilt maken voor een kwetsbaar gezin of voor een eenzame dorpsgenoot. Helaas weten wij nu nog niet of de aantallen aanmeldingen van uw voorkeursgroep overeenkomen met het aantal gevers dat zich op geeft. Daarom behoudt de organisatie zich het recht voor om hier bij onvoldoende aanmeldingen van uw voorkeursgroep vanaf te kunnen wijken.

Wat kan ik allemaal in het zomerpakket doen?

Dit kunt u samen met de ontvanger afstemmen en u krijgt van ons een ‘verlanglijstje’ dat door hen is ingevuld. Wij adviseren een waarde van € 25,- tot € 50,-, aan te houden. Het staat u echter vrij te kiezen voor een ander bedrag. Heeft u nog behoefte aan extra inspiratie? Klik dan hieronder op de knop voor enkele tips.

Hoe weet ik voor wie ik een zomerpakket ga samenstellen?

U wordt door Stichting Present geïnformeerd over de persoon of het gezin voor wie u een zomerpakket mag gaan samenstellen. Hierbij proberen wij rekening te houden met uw voorkeur.

Persoonlijk brengen?

Het zou kunnen zijn dat u bedenkingen heeft bij het langsbrengen, omdat dat wat ‘weldoenerig’ zou kunnen aanvoelen. Het blijkt door dit door de ontvangende gezinnen en ouderen niet zo wordt ervaren. Vaak vinden ze het al heel bijzonder dat iemand dit zomaar doet, dat ze doen wat ze beloven, dat ze de tijd nemen om langs te gaan. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om het pakket zelf te brengen of het pakket liever anoniem schenken? Meldt dat dan graag even op het inschrijfformulier.

Wat is de situatie van de mensen waarvoor ik een pakket ga samenstellen?

Wisselend. Vaak ontbreekt een sociaal netwerk, waardoor er sprake is van eenzaamheid. Gebrek aan financiële middelen of gezondheidsredenen zijn vaak ook een reden. Stichting Present heeft nauw contact met diverse maatschappelijke organisaties die deze mensen voor het zomerpakket hebben aangemeld. Zij vertellen u desgewenst graag meer over de situatie van het gezin of van de persoon voor wie u het pakket gaat samenstellen.

Wat gebeurt er na het aanmelden als ontvanger?

Uw aanvraag komt bij ons binnen en wordt gecontroleerd. Vervolgens wordt uw aanvraag bevestigd en wordt u gematcht aan een gever die vervolgens met u contact opneemt en het zomerpakket bij u, op een samen af te spreken datum, bezorgt.

Mag ik wensen doorgeven voor mijn zomerpakket?

Jazeker, op het aanmeldformulier kunt u dit aangeven. Hou hierbij natuurlijk wel graag rekening met de geadviseerde waarde van het pakket, € 25,- tot maximaal € 50,-. Wij zullen de gever informeren over uw verlanglijstje.

Wat gebeurt er na het aanmelden als ontvanger?

Uw aanvraag komt bij ons binnen en wordt gecontroleerd. Vervolgens wordt uw aanvraag bevestigd en wordt u gematcht aan een gever die vervolgens met u contact opneemt en het zomerpakket bij u, op een samen af te spreken datum, bezorgt.

Moet ik een vergoeding betalen aan de gever?

Nee, de gevers melden zich op vrijwillige basis en staan graag klaar om voor u een leuk zomerpakket samen te stellen. De fijne ontmoeting die de gever met u heeft is voor hen waardevol genoeg.

Zomer-met-een-missie-4
Zomer-met-een-missie-5
Zomer-met-een-missie-6
Zomer-met-een-missie-7

Heeft u een vraag over Zomer met een Missie?

Zomer met een Missie

Samen met vele vrijwilligers organiseert Stichting Present Epe-Heerde ook deze zomer opnieuw “Zomer met een Missie”. Deze zomer zullen weer veel mensen eenzaam thuis zitten of kunnen ze vanwege financiële zorgen niet op vakantie. In Epe zijn er gezinnen die het niet breed hebben. In samenwerking met de scholen hopen wij veel kinderen blij te maken met een zomerpakket. Samen met u maken wij deze zomer voor hen een stukje zonniger en zorgen we voor mooie ontmoetingen.

Meedoen?

U kunt zich tot zaterdag 8 juni 2024 op deze website aanmelden als gever van een zomerpakket of iemand opgeven om een zomerpakket te ontvangen. Medio juli ontvangen deze mensen dan een zomerpakket of u gaat het zomerpakket langs brengen bij iemand die bij ons is aangemeld. Op deze wijze hopen wij dat de zomer van 2024 voor iedereen een hartverwarmende en gezellige tijd mag worden.